Üst Menu

User menu

Genel Bilgi

Fırat Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği programı Temel Eğitim Bölümü çatısı altında 2008- 2009 eğitim- öğretim yılından bu yana ülkemizin ihtiyaç duyduğu Okul Öncesi öğretmenlerini yetiştirmek amacıyla açılmıştır. 5 yardımcı doçent, 3 araştırma görevlisinin görev yaptığı anabilim dalımızda 2016-2017 eğitim yılı sonunda 6. dönem mezunlarımızı vereceğiz. Anabilim dalı başkanlığımız Yrd.Dr. Burcu GEZER ŞEN tarafından yürütülmektedir. Ana Bilim Dalımızda okutulan dersler, okul öncesi eğitimi, çocuk gelişimi ile ilgili alan derslerinin yanı sıra okul öncesi eğitiminin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi için gerekli olan eğitim derslerinden oluşmaktadır. Sadece birinci öğretim programına sahip anabilim dalımızda henüz yüksek lisans programımız da bulunmaktadır.